Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Legfrissebb információk

Új, köldökzsinórvérből előállított gyógyszert engedélyeztek a vérrák kezelésére

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) ez év április 17-én új sejtterápiát hagyott jóvá a vérképző őssejt-transzplantáció utáni fertőzés kockázatának csökkentésére vérrákban szenvedő betegeknél. Az izraeli Gamida Cell biotechnológiai vállalat Omisirge készítményéről van szó (hatóanyaga az omidubicel), amely a vérképző őssejt-transzplantáción átesett betegek gyorsabb felépülését hivatott elősegíteni. A készítmény a donor köldökzsinórvéréből nyert vérképző őssejteken alapul, és 12 éves kortól […]

Tovább

A bátor Andrej

Köldökzsinórvérbankunk, a Segítő kéz programon keresztül aktívan segíti azon köldökzsinórvérrel rendelkező ügyfeleit, akik őssejtekkel kezelhető betegségben szenvednek. Már több gyermeknek biztosítottunk kezelést a legmodernebb Duke Egyetemi Kórházban az Egyesült Államokban, a kezelés és az ott tartózkodás költségeinek teljes megtérítésével. 

(tovább…)
Tovább

Hármas ikrek, a csoda 3x

harmas-ikrek

Egy baba születése a legnagyobb boldogság, amit az élet adhat. Érkezésével jövünk rá, hogy valóban nincs még egy olyan kötelék, mint az, ami a szülő szívét köti össze a gyermekével. Szülőnek lenni a világ legjobb dolgainak egyike, életre szóló kaland, hatalmas felelősség, csodálatos és kiváltságos megbízatás, egyben óriási kihívás. Az izgalom és az öröm mérhetetlenül kivételes elegye.

Vajon mi van akkor, amikor nem egy, hanem rögtön három baba érkezik egy időben? Tripla etetés, tripla pelenkázás, tripla fürdetés, tripla sírás, tripla műszak. Ez az igazi fekete öves próbatétel.

(tovább…)
Tovább

A köldökzsinór elszorítása és a köldökzsinórvér levétele

Az elmúlt években sokat vitatkoztak arról, hogy a születéskor a köldökzsinór elszorításának ideje milyen hatással van az újszülöttre. Mivel sok szülő a csecsemő születésekor fontolóra veszi a köldökzsinórvér levételét, felmerül bennük a kérdés, lehetséges-e a köldökzsinór levétele és későbbi tárolása egy köldökzsinórvérbankban, ha szeretnék, hogy a vér a gyermekbe folyjon a pulzáló köldökzsinórból. A válasz: […]

Tovább

Letti története: A sérvgyanútól egészen a 4. stádiumú neuroblastoma sikeres saját köldökzsinórral végzett kezeléséig

Letti még nem volt kétéves sem, amikor az élete fenekestől felfordult. Az addig egészséges kislánynak és szüleinek nehéz utat kellett megtennie a gyógyulásig, hogy ma újra gondtalanul mosolyoghasson. A Cord Blood Center családi őssejtbankban tárolt saját köldökzsinórvére segített Lettinek a gyógyulásban.

(tovább…)
Tovább

Átvihető-e a koronavírus okozta megbetegedés COVID-19 a fertőzött édesanyától a köldökzsinórvérbe?

Egy klinikai tanulmány szerint a COVID-19 fertőzés következtében a terhesség késői stádiumában sem fordult elő méhen belüli magzati fertőzés. Az amniotikus folyadékból, köldökzsinórvérből és újszülöttkori torokmintából vett minták COVID-19 teszt eredménye a születéskor negatív volt1. Nincs arra vonatkozó bizonyíték sem, hogy a vírus terhesség alatt átterjedhet a fejlődő baba szervezetébe.2

(tovább…)
Tovább

Milyen hatással van a koronavírus a terhes nőkre?

A következő információkat több külföldi forrásból gyűjtöttük össze 2020. március 16-án. A forrásul szolgáló eredeti cikkek elérhetőségeit a lap alján soroljuk fel. 

A Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (Szülészeti és Nőgyógyászati Kollégium) és a Centers for Disease Control and Prevention (Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja) néhány nappal ezelőtt tette közzé az új koronavírusról (Covid–19) szóló információkat a terhesség kapcsán.

(tovább…)
Tovább

Sofia története: A köldökzsinórvér mentette meg az életét a fulladását követően

A 13 éves Sofia története az ukrajnai Khmelnytskyi Oblast provinciából minden bizonnyal csodának számít. 2009-ben a kis Sofia még be sem töltötte a 3. életévét; a szülei, Aleksandr és Nadezhda élvezték az életet a lányukkal, és várták az újabb baba születését. De minden megváltozott egy tragikus napon februárban. Sofia alatt beszakadt a jég, majd több mint fél óráig nem lélegzett.

(tovább…)
Tovább

Aplasztikus vérszegénység

Henrique-t a saját köldökzsinórvére mentette meg

Ez a fotó Henrique-ről a lisszaboni folyóparton pár nappal azután készült, hogy kiengedték a kórházból Portugáliában. Henrique épp gyógyulóban van az aplasztikus vérszegénységből több őssejtes kezelés után, amihez a saját köldökzsinórvérét használták fel. Ez volt az első alkalom, hogy autológ köldökzsinórvérrel kezeltek aplasztikus vérszegénységet Portugáliában.

(tovább…)
Tovább

Őssejtkezelés csontvelőbetegek számára köldökzsinórvérrel

A köldökzsinórvérből származó őssejtkezelés biztonságos lehet csontvelő transzplantációra váró betegek számára, írja a tanulmány.

A tanulmány eredményei, melyek a Journal of Clinical Oncology-ban lettek publikálva, azt mutatják, hogy a köldökszinórvérrel kezelt vérrákban szenvedő felnőtt páciensek 94%-ánál sikeresen lezárult a kezelés 6 héten belül.

(tovább…)
Tovább