Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Rólunk

Cord Blood Center Group

Társaságunk jövőképe az, hogy a lehető legszélesebb körben tegye lehetővé a köldökzsinórvér, a köldökzsinór szövet és a placenta szövet felhasználását a betegek kezelésére az orvosi gyakorlat nemzetközi tendenciáinak megfelelően. Ennek a jövőképnek a teljesítését úgy tudjuk megvalósítani, hogy az őssejtek széles spektrumát a lehető legnagyobb mennyiségben és minőségben vesszük le és őrizzük meg, amellyel növelhetjük egy esetleges jövőbeni sikeres kezelés esélyét.

A vállalat filozófiája a nemzetközi együttműködés. Végtére is az őssejtek megőrzésének abban az esetben van csak értelme, hogyha az kapcsolódik a kezelés lehetőségéhez abban az esetben is, ha az külföldön valósul meg.

Cord Blood Center családi köldökzsinórvér bank:

  • 2002-ben a hematológia, immunológia, transzplantáció és a virológia területének szakértői alapították
  • Európa 2. legnagyobb köldökzsinórvér bankja
  • Európa szerte az ügyféligényeknek megfelelően nyújt szolgáltatásokat
  • 7 országban van képviselete (Magyarország, Szlovákia, Svájc, Ausztria, Olaszország, Cseh Köztársaság, Románia)
  • Több mint 175.000 gyermek köldökzsinórvérét őrizzük bankunkban
  • 4 országban rendelkezünk saját feldolgozó laboratóriummal és tároló kapacitással (Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Románia)
  • A Cord Blood Center a magán őssejtbank mellett ún. köldökzsinórvér adományozók regiszterét is működtet (Eurocord), mely tagja a nemzetközi donor köldökzsinórvér bankok szervezetének a NetCord-nak és a nemzetközi csontvelő-és köldökzsinórvér donorok adatbázisának – BMDW és WMDA.
  • A Cord Blood Center tevékenységéhez kapcsolódik az első őssejtminta kiadása autológ transzplantációhoz Európában 2004-ben.
  • 150 köldökzsinórvér egység került kiadásra világszerte, melyeket a Cord Blood Center szakértői dolgoztak fel és készítettek elő
  • Szakembereink által feldolgozott köldökzsinórvér egységek minden minőségi kritériumnak megfelelnek, melyet az összes transzplantációs központ elfogad a világon.

A Cord Blood Center víziója és missziója

Laboratorium Cord Blood CenterA köldökzsinórból és a méhlepényből nyert köldökzsinórvér- és a köldökzsinórszövetből levett humán felnőtt őssejtek gyűjtése, feldolgozása és tárolása újszülöttek esetében.

A Cord Blood Center nem foglalkozik embrionális őssejtekkel.

A Cord Blood Center víziója megteremteni a lehetőségét a magánbankunk és a Cord Blood Center „köldökzsinórvér adományozók regiszteré”-ben tárolt köldökzsinórvér lehető legszélesebb felhasználásához a betegek kezelésében a globális orvosi gyakorlati trendekkel összhangban.

A köldökzsinórvérből nyert őssejtek értékes orvosi források, melyet mindannyian magunkkal hozunk e világra. Hihetetlen mennyiséget pazarlunk el ebből a forrásból és ennek fő oka az információ hiánya. A Cord Blood Center missziója a köldökzsinórból történő őssejtek levételének oktatása, informálása és támogatása és ha csupán egyetlen egy élet megmenthető (vagy az életminőség jelentősen javítható) a köldökzsinórvér használatának köszönhetően, akkor a köldökzsinórvér megőrzésnek már van értelme.