Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Mi a köldökzsinór szövet?

A köldökzsinór összeköti a babát a méhlepénnyel (placenta) és az anyával. A köldökzsinóron 3 véna halad át, amelyeket a Wharton-kocsonya – áttetsző, kocsonyás massza – veszi körül. Ezek az erek oxigéndús vérrel látják el a magzatot a tápanyagokban gazdag méhlepényből.

A köldökzsinór sejtjei nagy terápiás és biotechnológiai potenciállal rendelkeznek: helyettesítik a sérült vagy nem működő sejteket.

A köldökzsinór szövet gazdag forrása a mesenchymalis őssejteknek, melyek a szövetek skálájának sejtjeivé differenciálódhatnak, mint például csontok, porc, inak, izmok, idegek vagy a máj szövetei. Megtalálhatók a köldökzsinórvérben is, bár lényegesen kisebb mennyiségben, mint a köldökzsinór szövetben, valamint a placenta szövetében.

A mesenchymalis őssejtek valószínűleg a legígéretesebb sejttípusok a sejtterápiában, a sérült szervek regeneratív kezelésében és a különféle betegségek kezelésében.

A kutatások eredményei azt mutatták, hogy immunszupresszív és immunmoduláló képességeik felhasználhatók krónikus gyulladásos és autoimmun folyamatok kezelésében.

Miért válassza a köldökzsinór szövet levételét?

  • nagyszámú mesenchymalis őssejtet tartalmaz, amelyeket a regeneratív orvoslás és a szövettechnika területén végzett klinikai vizsgálatokban használnak;
  • a köldökzsinór szövet sejtjeit alkalmazzák klinikai vizsgálatokban neurológiai, reumatikus, autoimmun és más betegségek, például Alzheimer- és Parkinson-kór, autizmus, osteoarthritis, pikkelysömör és lupus vagy stroke kezelésére;
  • a köldökzsinórvér levételével együtt az őssejtek szélesebb körét tárolja gyermeke számára különböző terápiás célokra,
  • • több kriocsőben (fagyasztócsőben) kerül tárolásra, lehetővé téve ezzel a többszöri felhasználást.

Jelenleg több mint 200 klinikai vizsgálatot regisztráltak, amelyek igazolják a köldökzsinór szövet neurológiai, autoimmun és egyéb betegségek kezelésében való alkalmazásának lehetőségét.

Érdeklődik és szeretne többet megtudni? Keressen minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztráljon online itt.