Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Levétel és Tárolás

kmenove bunky

 • A köldökzsinórvér életet menthet. Az őssejteket napjainkban olyan betegségek kezelésére használják, mint például leukémiák, limfómák, daganatok, a vérképzés, az immunrendszer, az anyagcsere és egyéb szervek örökletes és szerzett rendellenességei.
 • A gyermek saját köldökzsinórvérét a klinikai tanulmányokban is felhasználják, amelyben a köldökzsinórvér gyógyító és helyreállító képességét vizsgálják kifejezetten fiatal gyermekek neurológiai sérüléseiben.
 • Amíg 1999-ben csupán egyetlen gyermek volt, akit a saját köldökzsinórvérével kezeltek, addig 10 évvel később, 2009-ben a családi bankban tárolt saját vagy a testvére köldökzsinórvérét már több, mint 200 gyermek kapta meg. Napjainkban ez több ezer gyermek. A magyar orvosok is rendelkeznek saját vagy testvéri transzplantációkra vonatkozó tapasztalattal.
 • A saját őssejteket ma már sokkal gyakrabban használják a kezelésekhez, mint az idegen,- donortól származó sejteket.
 • Manapság a saját őssejtek felhasználásának valószínűsége (összehasonlítva a köldökzsinórvérrel és a csontvelővel) az életben a becslések szerint 1:400*. A 20. életévben ez a valószínűség 1:5000.
 • A köldökzsinórvér leginkább vérképző sejteket tartalmaz, a köldökzsinór szövet főleg mezenchimális sejteket. A tulajdonságaikat tekintve kiegészítik egymást és együttesen az őssejtek értékes forrását alkotják egy jövőbeli potenciális felhasználásra nézve.
 • Az előrehaladó klinikai kutatások új teret nyitnak a regeneratív medicinában a saját köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet használatára. A klinikai kutatásokban a köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet hatásait vizsgálják.
 • A családok által megőrzött köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet egységek növekvő számának, és az egyre szélesedő indikációknak köszönhetően azt jósolhatjuk, hogy a családi bankokból történő őssejtfelhasználás emelkedni fog a jövőben.
 • A családi bankban őrzött köldökzsinórvér kifejezetten a gyermek és legközelebbi rokonai számára kerül tárolásra. A köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet begyűjtése ártalmatlan és fájdalmatlan mind az anya, mind a gyermek számára.
 • A saját köldökzsinórvér autológ felhasználása lényegesen kevésbé megterhelő a páciens kezelésénél. A szervezetbe a saját sejtjeit visszük be, amelynek azok már részei voltak és ezért genetikailag identikusak. Sőt, a köldökzsinórvér sejtjei, amelyek a gyermek születésénél kerültek levételre ennélfogva “tiszták” – nem terheltek betegségekkel, kezelésekkel, és a test öregedési folyamataival.
 • A családi bankban megőrzött köldökzsinórvér a gyermek és testvérei számára garantált és azonnali hozzáférést biztosít a kiemelt minőségű őssejtek szükség szerinti jövőbeli felhasználására.

Érdeklődsz és szeretnél többet megtudni? Keress minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztrálj online itt.