Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Levétel és tárolás

kmenove bunky

 • A köldökzsinórvér életet menthet. A vérképző őssejteket napjainkban olyan betegségek kezelésére használják, mint például leukémiák, limfómák, daganatok, a vérképzés, az immunrendszer, az anyagcsere és egyéb szervek örökletes és szerzett rendellenességei.
 • A gyermek saját köldökzsinórvérét a klinikai tanulmányokban is felhasználják, amelyben a köldökzsinórvér gyógyító és helyreállító képességét vizsgálják kifejezetten fiatal gyermekek neurológiai sérüléseiben.
 • Amíg 1999-ben csupán egyetlen gyermek volt, akit a saját köldökzsinórvérével kezeltek, addig 10 évvel később, 2009-ben a családi bankban tárolt saját vagy a testvére köldökzsinórvérét már több, mint 200 gyermek kapta meg. Napjainkban ez több ezer gyermek. A magyar orvosok is rendelkeznek saját vagy testvéri transzplantációkra vonatkozó tapasztalattal.
 • A köldökzsinórvér leginkább vérképző őssejteket tartalmaz, a köldökzsinór szövet pedig főleg mesenchymalis őssejteket. A tulajdonságaikat tekintve kiegészítik egymást, és együttesen az őssejtek értékes forrását alkotják egy jövőbeli potenciális felhasználásra nézve.
 • Az előrehaladó klinikai kutatások új teret nyitnak a regeneratív medicinában a saját köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet használatára. A klinikai kutatásokban a köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet hatásait vizsgálják.
 • A családok által megőrzött köldökzsinórvér- és köldökzsinórszövet-egységek növekvő számának és az egyre szélesedő indikációknak köszönhetően azt jósolhatjuk, hogy a családi bankokból történő graft felhasználás emelkedni fog a jövőben.
 • A családi bankban őrzött köldökzsinórvér kifejezetten a gyermek és legközelebbi rokonai számára kerül tárolásra. A köldökzsinórvér és köldökzsinórszövet levétele ártalmatlan és fájdalmatlan, mind az anya, mind a gyermek számára.
 • A saját köldökzsinórvér autológ felhasználása lényegesen kevésbé megterhelő a páciens kezelésénél. A szervezetbe a saját sejtjeit visszük be, amelynek azok már részei voltak, és ezért genetikailag identikusak. Sőt, a köldökzsinórvér sejtjei, amelyek a gyermek születésénél kerültek levételre, ennélfogva „tiszták”, azaz nem terheltek betegségekkel, kezelésekkel és a test öregedési folyamataival.
 • A családi bankban megőrzött köldökzsinórvér a gyermek és testvérei számára garantált és azonnali hozzáférést biztosít a kiemelt minőségű őssejtek szükség szerinti jövőbeli felhasználására.
 • A levétel késleltetett köldökzsinór-leszorítása esetén is lehetséges. Ha a köldökzsinór leszorítása közvetlenül a szülést követő 1 percig  megtörténik, az csak kismértékben befolyásolja a köldökzsinórvér levételének minőségét. Ha a köldökzsinórt a szülést követő 1 percen túl szorítják el, akkor az a köldökzsinórvér kisebb térfogatát és alacsonyabb sejtszámát eredményezi. Ezért javasoljuk, hogy vegye figyelembe a PRÉMIUM levételi lehetőséget (a köldökzsinórvér a méhlepény felszíni vénáiból is levételre kerül) abban az esetben, ha a köldökzsinór hosszabb idejű késleltetett elszorításában gondolkodik.
  A szülést követő köldökzsinór-elszorítás ideje ugyanakkor nem befolyásolja a köldökzsinórszövet sejtjeinek levételét és tulajdonságait.

Érdeklődik és szeretne többet megtudni? Keressen minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztráljon online itt.