Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Tanúsítványok és szakértői vélemények

A Cord Blood Center betartja a szigorú európai jogszabályokat, és megfelel az összes szükséges kritériumnak.

A Cord Blood Center-cégcsoport a SWISSMEDIC működési engedélyével rendelkezik. A svájci, gyógyászati termékek engedélyeztetésével foglalkozó hatóság terápiás termékek engedélyezésére, valamint a terápiás termékek hatékonyságának és biztonságosságának biztosítására állít ki engedélyt.

WMDA (World Marrow Donor Association)

A Placentáris vérképző sejtek szlovák regisztere teljes jogú tagja a Csontvelő-donorok Világszövetségének (WMDA), amely koordinálja a hematopoetikus őssejt-transzplantációhoz megfelelő transzplantátum keresését a globális adatbázisában. A WMDA egyesíti az egyes csontvelőregisztereket és a köldökzsinórvérbankokat világszerte, amelyek a csontvelődonorok és köldökzsinórvér-egységek HLA-markereit regisztrálják a transzplantációs adatbázisban. A regisztrált tagok részletes listája, valamint a köldökzsinórvér-egységek száma itt található: (https://statistics.wmda.info/)

The National Marrow Donor Program

A Placentáris vérképző sejtek szlovák regisztere tagja az Egyesült Államok Nemzetközi Csontvelő-donor Programjának (NMDP). A hálózat tagjainak meg kell felelniük a minőségi előírásoknak.

A Placentáris vérképző sejtek szlovák regiszterét a NetCord FACT előírásai szabályozzák. Ezeket a köldökzsinórvér-bankolás területére irányuló standard szabványokat a világhírű nemzetközi szakértők csoportja határozta meg, és ez a sarokköve a köldökzsinórvérbankok FACT-akkreditációs programjának.

Tudományos cikkek és információk

Működésünk egyik célja az, hogy rendszeresen tájékoztassuk a közvéleményt weboldalunkon keresztül is a köldökzsinórvérből származó őssejtek kezelésére és kutatására vonatkozó legfrissebb információkkal kapcsolatban. Szeretnénk Magyarországot is naprakészen tájékoztatni az őssejtekben rejlő lehetőségekről.

Dramatic Rise in Autologous Therapy Spurst Interest in Private Blood Banking
Health News, júl 2011

Family-directed umbilical cord blood banking
Haematologica, júl 2011

Hematopoietic reconstitution in a pacient with Fanconi´s anemia by means of umbilical cord blood from an HLA-identical sibling Cellular Therapy and Transplantation, 1989

további érdekes cikkek magyarul a weboldalunkon a Kezelés menüpont alatt.

Érdeklődik és szeretne többet megtudni? Keressen minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztráljon online itt.