Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Egy előrelátó döntés

Az autológ köldökzsinórvér terápiás alkalmazása rosszindulatú elváltozások kemoterápiás kezelésének kiegészítéseként, illetve a szöveti regenerációban egyre nagyobb jelentőségű. A világon egyre több eset adódik ezzel kapcsolatban.

A négy éves Frances-t 4-es stádiumú medulloblasztómával diagnosztizálták. Az esélyek nem voltak túl biztatóak. Az orvosok azt javasolták hogy menjen haza és utolsó pillanatait töltse a családjával.

“Nem adhattuk fel így a harcot. Minden tőlünk telhetőt meg kellett tennünk hogy megmentsük.”

– emlékszik vissza édesanyja Janine a nehéz időszakra. Frances-t egy különleges biztosítás mentette meg, a saját köldökzsinórvére 2002-ben. Abban az időben, amikor a köldökzsinórvér levétele még nem volt elterjedt gyakorlat, a szülők mégis az eljárás mellett döntöttek.

“Nem számítottunk rá, hogy Frances valaha használni kényszerül”

– ismerte el Janine.

Egy 8 órás műtét, mely során eltávolították a daganatot, és egy hat körös kemoterápiás kezelés után Frances áteshetett az autológ köldökzsinórvér transzplantáción. Néhány nappal később arca visszanyerte színét és elkezdett mosolyogni. 3 héttel a sikeres kezelés után elhagyhatta a kórházat.

“Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor egy növényt elfelejtenek öntözni, majd amikor vízhez jut, szép lassan visszatér belé az élet.”

A család három évig várt, hogy visszatér-e a daganat és csak amikor az orvosok már gyógyultnak nyilvánították gyermeküket, döntöttek úgy, hogy megosztják örömteli történetüket a nyilvánossággal. Janine könyvet írt Frances megmentéséről “A rák legyőzése bátorsággal és köldökzsinórvérrel” címmel, amelyben hangsúlyozza a köldökzsinórvér tárolásának fontosságát, ugyanis meg van győződve arról, hogy lánya a transzplantáció nélkül elvesztette volna a medulloblasztómával folytatott harcot. Mindent leírt az első tünetektől egészen a boldog végkifejletig. Üzenet a szülőknek.

“Először arra gondoltunk, hogy Frances-nak valamilyen fertőzése van. Nagyon hamar elfáradt a séták során és úgy ment el aludni, hogy senkinek sem szólt. Amikor elkezdtek fájni a lábai és hányt, akkor már sejtettük, hogy valami komolyabb dologról van szó.”

– ismertette az édesanya.

Frances története szerencsére igazán pozitív fordulatot vett a köldökzsinórvérnek köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük