Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Drámai fejlődés saját köldökzsinórvérének infúziója után – Chloe története

Chloe Levin egészséges kislánynak született. Legalábbis mindenki ezt hitte. 9 hónaposan azonban Chloe nem tudta a feje fölé emelni a jobb kezét, mászás helyett pedig csak húzta a jobb lábát maga után.

Nem akarták feladni

Chloe egy éves volt, amikor olyan agyi sérüléssel diagnosztizálták, amely jobb testfelének bénulását okozta. A kislány orvosa szerint a sérülés egy stroke miatt keletkezhetett még a gyermek születése előtt. Szülei, Ryan és Jenny teljesen összetörtek, de nem voltak készen rá, hogy feladják a reményt.

Felgyorsult események

Szerencsére a szülők eltároltatták gyermekük köldökzsinórvérét, így részt vehetett egy kísérleti eljárásban az észak-karolinai Duke Egyetemen, ahol agyi bénulással diagnosztizált gyerekeket saját köldökzsinórvér-őssejtjeikkel kezeltek a károsodott agyi szövetek gyógyítása érdekében. Az infúzió után, amely mellett folytatták a kislány szokásos kezeléseit,

“felgyorsultak az események, olyan dolgokra is képessé vált, amelyekre azelőtt nem. A fejlődése drámai volt.

– meséli Chloe édesanyja.

Új kezdet

Chloe ma már tudja használni a jobb kezét, elkapja a labdát és futni is tud, méghozzá gyorsan, mindemellett pedig korának megfelelő időben elkezdhette az iskolát. Nem teljesen egyértelmű, milyen szerepet játszott az őssejt-infúzió a kislány fejlődésében, de a Levine család rendkívül hálás, hogy rendelkezésre állt gyermekük saját köldökzsinórvére a kísérletes kezeléshez.

“Életünk legjobb döntése volt Chloe köldökzsinórvérének eltároltatása!”

Tekintsék meg a kapcsolódó videókat (2011.08.22):

http://www.youtube.com/watch?v=EoBQTDHBNyk

http://www.cordblood.com/en/benefits-cord-blood/our-clients-their-stories/cord-blood-banking-reviews/cerebral-palsy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük