Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

A Cord Blood Center Group egy újabb graftot (60.) adott ki transzplantációhoz

A Cord Blood Center Group egy újabb transzplantátumot adott ki egyik ügyfele számára.

Ez a  60. kiadott graft a Cord Blood Center Group által és a második kiadott graft ebben az évben Romániában. Ez ismételten bizonyítja a Cord Blood Center Group szolgáltatásainak életképességét és hasznosságát.

Első alkalommal fordult elő, hogy egy 9 hónapos kislány kezelésére használtak fel köldökzsinórvér transzplantátumot. Ő a második olyan beteg, aki ilyen fiatal korban hemopoetikus (vérképző) őssejt-transzplantátumot kapott a bukaresti Clinical Institute Fundeniben.

A kislánynál 2014. decemberében diagnosztizáltak egy ritka, de súlyos leukémiát, a krónikus juvenilis mielomonocitás leukémiát, ezért a kemoterápiát haladéktalanul el kellett kezdeni, hogy fenntartsák a remissziót.

„Tekintettel arra, hogy csak részleges választ kaptunk a standard kemoterápiára, és a betegség kiújulásának kockázata nőtt, az egyetlen terápiás lehetőség, ami életmentő lehet a kislány számára, az a hemopoetikus (vérképző) őssejt-transzplantáció elvégzése volt. A szülők döntése, hogy gyermekeik születésekor a köldökzsinórvért levetették, valamint a testvérek közötti immunológiai kompatibilitás visszaigazolása felvetette a köldökzsinórvér transzplantátum őssejt forrásként való használatának lehetőségét a transzplantációhoz. A Fundeninél elvégzett tesztek visszaigazolták a testvéri köldökzsinórvér graft jó minőségét, mind a kvantitatív paraméterek (graft cellularitás), mind a minőség (a sejtek életképessége) tekintetében, amelyek a legfontosabb érvek a graft transzplantációhoz történő felhasználására vonatkozó döntésben”

– mondta Dr. Anca Colita.

Ez a 7. eset, amikor testvér számára történt köldökzsinórvér transzplantátum kiadás a Cord Blood Center Group által. Ezeknek a gyermekeknek az esélyt a szüleiknek a köldökzsinórvér jelenlegi és jövőbeni terápiás értékébe vetett bizalma és azon döntése adta, hogy a családi őssejtbanki szolgáltatás keretében levetették a köldökzsinórvért.

Minden egyes terápiás célra kiadott köldökzsinórvér transzplantátummal egyre nő a bizalmunk és kitartásunk is küldetésünk megvalósításához, hogy terápiás esélyt biztosítsunk egyre több gyermek számára a felmerült betegséggel vívott csatában. A Cord Blood Center Group számára elsődleges dolog az ügyfeleknek történő segítségnyújtás. Az a tény is, hogy 60 köldökzsinórvér transzplantátumot adtunk ki transzplantációs célra, azt mutatja, hogy az általunk választott feldolgozási és tárolási módszer életképes megoldás a ma és a holnap gyermekei számára. Ez az, ami motivál bennünket arra, hogy naponta megoldásokat biztosítsunk a Cord Blood Center Group ügyfelek nagy családja számára.

-mondta Dr. Zohdy Hamid a Cord Blood Center Group ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük