Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Visszakapja az életét

Burt tanulmányai pácienseinek egyike, Roxane Beygi, az egyik előadás-szekcióban beszélt a Vatikáni Felnőtt Őssejt Konferencián 2013-ban. Az esemény egyik videójában leírja a vizsgálat előtti életét.

Annak ellenére, hogy beteség-módosító terápián, DMT-n ment keresztül a vizsgálatot megelőzően, Beygi időközönként visszaesett és alig tudott járni. Gondjai voltak az írással, fogmosással, és még az olyan egyszerű feladatok végrehajtásával is, mint egy üvegpohárból való ivás.

“Amióta megvolt a transzplantációm, az életem teljesen megváltozott”

-mondta Beygi, meséli mindezt két évvel azután, hogy átment a transzplantáción. (A transzplantáció előtt)

“sokszor nagyon fáradt voltam, amikor egyáltalán nem tudtam kikelni az ágyból”… “Most 6-kor kelek …. és az idő nagy részében tanulok, és gyakorlok, akár hajnal 1-ig.”

Beygi előadását azzal zárta, hogy megköszönte Dr. Burtnek, hogy visszaadta az életét. Úgy hívta őt, mint az ő “hősét”.

Habár a HSCT jelenleg csak klinikai kutatások és az “engedélyezés előtti használat” során bizonyos esetekben hozzáférhető, Burt reménykedik abban, hogy több tanulmányt vezet az FDA, amely az őssejtterápiát jóváhagyja SM-ben.

Valójában, a csoportja jelenleg egy nagyobb vizsgálatot hajt végre, hogy összehasonlítsa a HSCT–t az FDA engedélyezett DMT-kel 3 centrumban világszerte.

A tanulmányról, amely jelenleg bevonja és keresi a betegeket többet megtudhat: http://www.stemcell-immunotherapy.com/research_clinical.html.

Forrás: http://www.healthline.com/health-news/stem-cell-transplants-first-ms-treatment-reverses-disability-012215#1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük