Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Előrelépés az őssejtszám megnövelésében

A StemEx® egy megnövelt számú ős- és progenitor sejtet tartalmazó transzplantációs termék, amelyet egyetlen köldökzsinórvér egységből állítanak elő és intravénás infúzióval adnak be a maradék, nem felszaporított, eredeti köldökzsinórvér egységgel.

“Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen a saját szemünkkel láttuk a StemEx® pozitív eredményeit a Klinika II/III fázis során.  Kétségtelen, hogy a termék használatakor egy megbízható sejt-expanziót tapasztaltunk. Összevetve a nem manipulált köldökzsinórvér egységgel, a StemEx® megnöveli a progenitor sejtek számát, csökkenti a beágyazódási időt és a sejthalál arányát.”

– mondta el Guillermo Sanz, a Valencia-i Le Fe Egyetemi Kórház (Hospital Universitario La Fe) Hematológiai Intézetének professzora, a kutatás vezetője.

“A Klinika II/III fázis eredményei igazolták a StemEx® hatásmechanizmusát.”

– nyilatkozta Tony Peled, a kutatásfejlesztés alelnöke és tudományos főmunkatársa. Az FDA (Food and Drug Administration) javaslata alapján, a Gamida Cell vállalatnak további vizsgálatokat kell végeznie a terméken egy új Klinika III fázisban.

Fontos előrelépés történt tehát a szóban forgó technika fejlesztésében és a módszer piacra kerülésének irányába.

Irodalom:

http://www.gamida-cell.com/press_item.asp?ID=56&t=Gamida-Cell-Reports-FDA-Recommending-Further-Study-of-StemEx®-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük