Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Krónikus nyaki és háti fájdalmak kezelése mezenchymális prekurzor sejtekkel (MPC)

Világszerte rengeteg ember szenved krónikus nyaki és háti fájdalmaktól, ez pedig már nem csupán az idősek körében gyakori, hanem – a felgyorsult, de mozgásszegény életmód miatt – egyre inkább érinti a fiatalabb korcsoportokat is. Jelenleg e fájdalmak kezelését rehabilitációval oldják meg, de akár fájdalmas műtétre is szükség lehet. Az őssejtek ismeretének köszönhetően azonban e téren is új utak nyíltak meg.

James Rocknowski története pont erről szól. A férfi “mélyreható, sugárzó” nyaki és háti fájdalommal élt. Úgy tűnt állapota csupán fúziós gerincműtéttel, egy igen fájdalmas eljárással gyógyítható, amely ráadásul mozgáskorlátozottsággal járna. Ehelyett azonban, Dr. Hyun Bae, a kaliforniai St. Jones Egészségügyi Központ sebésze kezdte meg a kezelését, aki az őssejtek alkalmazását tanulmányozta a nyaki és háti fájdalmak gyógyításában. A kezelés során az orvos őssejteket injektált a gerinc csontjai közé, hogy regenerálja a szövetet, vagy segítsen a csigolyák újranövesztésében, így szabadítva meg a pácienseket a fájdalomtól.

A krónikus nyaki és háti fájdalmak e kezelési módja jelenleg a hatóságok által engedélyezett klinikai kísérleti fázisban van. A kísérlet célja, hogy igazolja a MP sejtek biztonságos és hatékony alkalmazhatóságát lumbális fájdalmak kezelésénél. Mivel az ilyen jellegű problémák nagyon sok embert érintenek, a kísérlet pozitív kimenetele akár teljes egészében megváltoztathatja e krónikus fájdalmak terápiáját és akár a csigolyadegenerációs betegség kifejlődése is megelőzhető lehet.

Forrás:

http://www.nbclosangeles.com/video/#!/on-air/as-seen-on/Stem-Cells-Used-to-Treat-Chronic-Back–Neck-Pain/179762921

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01290367?term=mesoblast&rank=1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük