Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Grace csodálatos története

Az 5 éves Grace hatalmas fejlődésen ment keresztül. Most először láttuk leírni a saját nevét, először volt képes megfogni egy ceruzát. Már nagyon sokat erősödött: táncol, előre, hátra és körbe-körbe sétál. A legszebb dolog így felvillanyozva látni őt.”

meséli Olivia, miután lánya megkapta a harmadik köldökzsinórvér őssejt-infúzióját.

A kislány története egy szájsebészeti beavatkozás során fellépő komplikációval kezdődött, amely során agya sérülést szenvedett.

“Hipotóniás agyi bénulással diagnosztizálták, így az egész teste elgyengült, ezt pedig nem az izmai, hanem az agya okozza. Nehézségei adódtak a tárgyak felemelésével, nem tudott megfogni egy ceruzát sem és ezt nemcsak a koordináció, hanem az erő hiánya is okozta.”

– mondja Olivia.

A kétéves Grace alig tudott járni, de még a kezét sem tudta felemelni. A remény akkor csillant fel, amikor Olivia értesült Dr. Joanne Kurtzberg úttörő kutatásáról a Duke Egyetemen, mely során saját köldökzsinórvér őssejt-infúzióval kezelnek hasonló eseteket és vizsgálják ennek hatékonyságát és biztonságos alkalmazhatóságát.

“A szülők által, a gyermek születésénél eltároltatott köldökzsinórvért használjuk. Az eltárolt egységet felengedjük a fagyasztásból, tisztítjuk, majd egyenesen a kis páciensek vérébe injektáljuk. A sejtek okosabbak nálunk. Olyan szignálok irányítják őket a megfelelő helyre, melyet a testben történt sérülések helyén bocsátanak ki a szövetek. Néhány sejt képes csökkenteni a sérülés helyén fellépő gyulladást és megakadályozni a további károk keletkezését. Vannak olyan sejtek is, amelyek olyan jeleket bocsátanak ki, amelyek a testben már jelenlévő sejteknek parancsot adnak a sérülés javítására különböző szervekben, beleértve az agyat is. Jelen lehetnek továbbá olyan őssejtek, amelyek képesek az idegrendszer sejtjeivé alakulni és átvenni a hiányzó sejtek helyét.”

– magyarázza Joanne Krutzberg.

Körülbelül 2015-re fogunk többet tudni a köldökzsinórvér őssejtek hatékonyságáról az agyi bénulásban szenvedő gyermekek kezelésében.

Forrás:

http://www.nbclosangeles.com/news/health/Girl-Gets-Infusion-of-Cord-Blood-To-Repair-Brain-Damage-217490801.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük