Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

A köldökzsinórvér őssejtjei és az autizmus: zöld út egy korszakalkotó klinikai kísérletnek

A Sutter Idegtudományi Intézetben hamarosan elindul az FDA (Food and Drug Administration, USA) által jóváhagyott klinikai kísérlet, amely során autizmussal élő gyermekeket saját köldökzsinórvérükkel kezelnek majd. A maga nemében egyedülálló, placebo kontrollált kísérletben a köldökzsinórvér infúzió viselkedésre és nyelvi képességekre gyakorolt hatását vizsgálják. 

A Betegségmegelőzés és Járványügyi Központok adatai alapján, az Egyesült Államokban 88 gyermek közül egyet, 54 fiúból szintén egyet érint az autizmus valamely formája. A betegségnek számos genetikai, környezeti és immunológiai rizikófaktort tulajdonítanak.

Ez az őssejterápiák új korszakának kezdete olyan krónikus betegségek kezelésében, mint az autizmus továbbá egy igen fontos lépése annak, hogy megtudjuk, hoz-e javulást a páciensek saját köldökzsinórvére.

– mondta el Michael Chez, a Sutter Intézet Gyermekneurológiájának igazgatója és a kutatás vezetője.

“Olyan autizmussal élő gyermekeket fogok vizsgálni, akiknél nincs egyértelmű genetikai előzmény vagy egy előzetes agyi sérülés.”

A kísérletbe olyan 30 kettő és hét év közötti, autizmussal élő gyermeket vonnak be, aki megfelel a kísérlet követelményeinek. A résztvevők két infúziót kapnak egy 13 hónapos perióduson belül: az egyik a gyermek saját köldökzsinórvérét, a másik placebót tartalmaz majd. Sem a résztvevők, sem a vezető kutatók nem fogják tudni, hogy melyik infúzió mit tartalmazott.

További információk a kísérletről: http://www.cordblood.com/autism.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük