Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

A sarlósejtes vérszegénység kezelése

Az egykor halálos diagnózisként ismert sarlósejtes vérszegénység kutatásában, egy igen ígéretes orvosi áttörés történt. Ez a genetikai betegség a vörösvérsejtek sarló szerű deformációját okozza, amely nagymértékben befolyásolja azok oxigénszállító képességét.

E zavar következtében korlátozottá válik az oxigéntranszport, amely fájdalmakat, vesefertőzéseket és egy korlátokkal teli életvitelt eredményez már a születéstől fogva.

A köldökzsinórvér-transzplantációnak köszönhetően, azonban ezek a tünetek megszűntethetők.

Egyezést mutató donor köldökzsinórvéréből, vagy csontvelőjéből az őssejtek összegyűjthetők és intravénásan transzplantálhatók. A páciens hibás sejteket produkáló csontvelőjét kemoterápiával véglegesen elroncsolják, majd a donorsejtek új csontvelői vérképző sejteket és így új immunrendszert is képeznek. A testvérek közötti transzplantáció az esetek 85-90 százalékában sikeres, a kezelésen átesettek megszabadulnak a betegség tüneteitől és lehetőségük van egészséges életet élni.

Forrás: http://www.cordblood.com/about-cbr/stem-cell-research-news/cord-blood-news/2011/~/media/Files/News%20Articles/2011/11-08-12_Mulumba_EssenceArticle.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük