Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

NIFTY® – nem invazív magzati prenatális szűrőteszt

NIFTY® – nem invazív magzati prenatális szűrőteszt

prenatális teszt
+36 1 248 0008

Ha kérdése van a nem invazív magzati genetikai szűrővizsgálatokkal kapcsolatban, vagy ha meg szeretné rendelni a szolgáltatást, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal a +36 1 248 0008, telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi regisztrációs adatlapot.

1. Mi a NIFTY® teszt?


A NIFTY® teszt (Non-Invasive Fetal TrisomY test) egy nem invazív prenatális teszt a Down (21-es triszómia)-, Edwards (18-as triszómia)-, illetve a Patau (13-as triszómia)-szindrómák és további 15 egyéb genetikai eltérések (pl. egyéb triszómiák, mikrodeléciós szindrómák illetve bizonyos ivari kromoszóma-rendellenességek, melyeket a magzati DNS extra vagy hiányzó genetikai információi okoznak) kockázatának mérésére. Kérésre a NIFTY™-teszttel a gyermek neme is megállapítható.

A teszt már a terhesség 10. hetétől elvégezhető kis mennyiségű, mindössze 10 ml anyai vérmintából. Az eredmények 10 munkanapon belül elérhetőek.

A teszt a Down-, Edwards-, illetve a Patau-szindrómák kockázatának vizsgálatát 99% feletti érzékenységgel méri, megbízhatóbban, mint a hagyományos szűrővizsgálatok és ellentétben az invazív eljárásokkal, mint például az amniocentézissel, nem okoz vetélési kockázatot.

Sok szülő dönt úgy, hogy elvégezteti a NIFTY® tesztet a magzat egészsége és önmaga megnyugtatása érdekében.

2. Miért érdemes a NIFTY® tesztet választani?


99 % feletti érzékenységgel méri a Down-, Edwards-, illetve a Patau-szindrómák kockázatát, ellentétben a hagyományos szűrési módszerekkel, melyek jóval kevésbé pontosak és melyeknél magasabb a hamis pozitív esetek száma.

Nem invazív teszt, nincs vetélési kockázat, anyai vérmintából elvégezhető. Míg az invazív eljárások, mint például az amniocentézis  vagy chorion mintavétel magukban hordozzák a vetélés kockázatát (0,5-1%).

A NIFTY® teszthez ingyenes biztosítás köthető, melyet a PICC Health Insurance Comany Ltd. Shenzhen Branch biztosít. A biztosítás pozitív Nifty-teszt esetén fedezi a további prenatális diagnosztikai vizsgálatok költségeit, illetve magas összegű kártérítést fizet utólag bebizonyosodó negatív teszteredmény esetén.

3. A NIFTY® teszt előnyei


✔ Biztonságos, nem invazív vizsgálati módszer, vetélési kockázat nélkül

✔ Bizonyítottan 99 % feletti pontosság

✔ Egyszerű, csupán 10 ml mennyiségű anyai vérmintára van szükség

✔ Érzékeny, már a terhesség 10. hetében elvégezhető a vizsgálat

✔ Megbízható, több mint 1.500.000 elvégzett teszt világszerte

✔ További tesztelési lehetőségek egyéb triszómiákra illetve bizonyos ivari kromoszóma-rendellenességekre további  költségek nélkül

✔ Ikerterhesség esetén is elvégezhető az alap panel

✔ A teszttel a gyermek neme is megállapítható további költségek nélkül

✔ Ingyenes biztosítási lehetőség

4. Kiknek ajánlott a prenatális szűrőteszt választása?5. Tesztelési lehetőségek

Triszómiák

 • 21-es triszómia (Down-szindróma)
 • 18-as triszómia (Edwards-szindróma)
 • 13-as triszómia (Patau-szindróma)

Triszómiák

 • 9-es triszómia
 • 16-os triszómia
 • 22-es triszómia

Ivari kromoszómák számbeli eltérései

 • X monoszómia (Turner-szindróma)
 • XXY (Klinefelter-szindróma)
 • XXX (Tripla-X szindróma)
 • XYY (Jakob-szindróma)

Magzat nemének meghatározása

Deléciós szindrómák

 • 5 p (Cri-du-chat szindróma)
 • 1p36
 • 2q Prader-Willi / Angelman szindróma
 • (15q11.2) 33.1
 • Jacobsen szindróma (11q23)
 • Di George II szindróma (10p14)
 • 16p12.2
 • Wan der Woude szindróma (1q32.2)


6. A prenatális teszt igénybevételének folyamata


A nem invazív szűrőteszt ára


7. Hogyan rendelhető meg a szolgáltatás?


A várandósok a szakorvossal folytatott konzultációt követően dönthetnek a prenatális magzati teszt elvégzése mellett, amelyet a Cord Blood Center, a BGI hivatalos partnereként biztosít számukra, és a szakorvosokkal szorosan együttműködve gondoskodik a teszt igénybevételéhez szükséges információadásról és koordinálja a teljes folyamatot.

8. Ingyenes biztosítás


A NIFTY® teszt mellé a BGI ingyenesen elérhető biztosítást ajánl, melyet a PICC Health Insurance Comany Ltd. Shenzhen Branch biztosít. A biztosítás pozitív NIFTY® teszt esetén a további prenatális diagnosztikai vizsgálatok költségeit fedezi, utólag hibásnak bizonyuló negatív teszteredmény esetén pedig magas összegű kártérítést fizet.

A biztosítás minden NIFTY® teszt mellé alanyi jogon és ingyenesen köthető. Mivel a NIFTY® vérminták tesztelésre küldése a személyes adatok védelme érdekében kódolt azonosítóval történik, a biztosításra külön szerződést kell aláírni, emellett hozzájárulni ahhoz, hogy a Cord Blood Center a biztosító részére a szerződő személyes adatait átadja.

9. BGI - a prenatális teszt kifejlesztője


A BGI-t 1999-ben alapították azzal a vízióval, hogy a genomikát az emberiség javára használják, és azóta a világ legnagyobb genomiális szervezetévé vált. A kutatásra és alkalmazásokra összpontosítva az egészségügy, a mezőgazdaság, a természetvédelem és a környezetvédelem területén a BGI bizonyított eredményeket ért el az innovatív, magas szintű kutatásokban, amelyek több mint 1000 publikációt generáltak sok olyan élvonalbeli folyóiratban, mint amilyen a „Nature and Science”. A cég a „GigaScience” nemzetközi tudományos folyóirat kiadásával is hozzájárul a tudományos kommunikációhoz.

A BGI kiemelkedő eredményei jelentősen hozzájárultak a genomika fejlődéséhez az egész világon. Az ipar legmagasabb szintű vezető technológiáit integrálva a BGI célja, hogy a legkorszerűbb genomikát a globális kutatóközösség és a klinikai piacok számára elérhetővé tegye, beleértve a BGI saját Complete Genomics szekvenáló platformját, a méretgazdaságosságot és a szakértői bioinformatikai erőforrásokat.

A BGI a transzformatív genetikai teszt termékek széleskörű portfoliót is kínálja a nagyobb betegségekre, világszerte lehetővé téve az egészségügyi szolgáltatók és betegek számára a genomikai alapú diagnosztika és a személyre szabott egészségügyi ellátás ígéretének megvalósítását. A BGI szolgáltatásai és megoldásai világszerte több mint 50 országban érhetők el.