Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Prémium + szövet + Placenta szövet levétel

Placenta szolgaltatasPlacenta szolgáltatásunk kiemelt szintű szolgáltatásunk, kombinált köldökzsinórvér levétel – a szolgáltatás célja a köldökzsinórvérből, köldökzsinór szövetből és placenta szövetből származó őssejtek megőrzése. Az őssejt megőrzés szempontjából a legszélesebb szolgáltatás-spektrumot nyújtó szolgáltatásunk, melyet azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik születendő gyermekük számára a legnagyobb biztonság nyújtására törekszenek.

A levétel első részére közvetlenül a köldökzsinór elvágása után kerül sor a placenta születése előtt. A placenta szülését követően további köldökzsinórvér nyerhető ki közvetlenül a a méhlepény felületén futó vénáiból. A méhlepényből és a köldökzsinórból származó vért külön kezeljük, és -196°C-on két zsákban tároljuk. A köldökzsinórvér levétele nem terheli a babát vagy az anyát, teljesen biztonságos és fájdalommentes.

A köldökzsinór maga is értékes őssejtek széles spektrumát tartalmazza. A köldökzsinór szövet a köldökzsinórvérrel együtt egy lehetséges jövőbeni terápia során kiegészítik, erősítik egymás hatását. A köldökzsinór szövet levétele a gyermek születése után valósulhat meg, közvetlenül a köldökzsinórból és a placentából történő köldökzsinórvér levételt követően. Körülbelül 20 cm köldökzsinór szövet kerül levételre, majd a feldolgozás után 5 egységben -196 °C-on lévő krio csövekben tároljuk őket.

Szlovákiában a köldökzsinór szövet mellett a placenta szövet is eltávolítható és tárolható. A placenta szövetet a mezenchymális1 őssejtek, a vérképző sejtek és az endoteliális progenitor sejtek jelentős forrásának tekintjük. Az őssejtek egyedülálló forrását képezik, amelyeket egyre szélesebb spektrumban alkalmaznak a regeneratív orvostudomány területén.
A placenta szövet gyűjtése a baba születése után következik be, közvetlenül a köldökzsinórból és a placentából származó köldökzsinórvér gyűjtése után. A placenta szövetet a feldolgozás után több zsákban osztják fel és őrzik meg (a placenta méretétől függően) -196° C-on. A placenta szövet gyűjtése semmilyen módon nem terheli a babát vagy az anyát, teljesen biztonságos és fájdalommentes.
Placenta szövet gyűjtési szolgáltatásunkat csak a Prémium + szövet szolgáltatásunkkal együtt kínáljuk.

 • Köldökzsinórvér levétel a köldökzsinórból
 • Köldökzsinórvér levétel a placentából
 • Szövet levétel a köldökzsinórból
 • Szövet levétel a placentából
 • Szélesebb őssejt-választék és nagyobb őssejt mennyiség
 • Fagyasztás és tárolás két zsákban * többszörös krio csövekben

A placenta egy összetett szerv, amely létfontosságú funkciókat lát el a terhesség alatt. Amellett, hogy alapvetően kapcsolatot biztosít az anya és a gyermek között, a placenta aktív szerepet játszik a magzat harmonikus növekedésében és fejlődésében a terhesség alatt. Tanulmányok és kutatások meggyőző bizonyítékot szolgáltattak a placenta jelentős értékére és lehetséges használatára még a szülés után is.

A placenta, sejtpopulációk egyedülálló forrása, születése után 2-féle módon használható fel:

 • köldökzsinórvér levétel a placenta felületi vénáiból – ritka vérképző őssejteket tartalmaz, amelyek több tucat súlyos betegség standard kezelésében használhatóak, és a regeneratív gyógyászatban is, a köldökzsinórból kinyert köldökzsinórvérhez hasonlóan.
 • a teljes placenta szövet levétele – többféle sejteket tartalmaz, mint például elsősorban a vérképző őssejtek, progenitor őssejtek, mesenchymális őssejtek, trofoblast őssejteket vagy endoteliális progenitor sejteket. A kutatás középpontjában a terápiás használat, különösen a regeneratív orvoslás áll.

A placenta eredetű sejtek előnye a sejtek széles skálájára való differenciálódás nagy lehetősége, ideális hozzáférhetőségük, fájdalommentes gyűjtésük és az alacsony vírusszennyeződés-kockázat.

Miért válassza a Placenta szövet levételi szolgáltatásunkat?

 • a placenta köldökzsinórvérrel és köldökzsinór szövettel együtt való tárolásával a szülés során megszerezhető legszélesebb sejtválasztékot biztosítja gyermekének, és így szélesebb körű felhasználást kínál a különböző betegségek kezelésében
 • sejtjeit sejtterápiákban, sérült szövetek és szervek regeneratív kezelésében és szövetek biomérnöki kezelésében használják
 • sejtjeiben rejlő lehetőségeket vizsgálják, például osteoarthritis, Crohn-betegség, születéskori agyi hipoxia, stroke, 2-es típusú cukorbetegség, Bechterew-kór és más betegségek kezelésében
 • több zsákban és csőben tárolják, lehetővé téve a többszöri felhasználást

A mai modern technológiák lehetővé teszik nemcsak a placenta szövet, a köldökzsinórvér valamint a köldökzsinór szövet gyűjtését, hanem évtizedekig tartó tárolását is, megőrizve ezzel a jövőbeni felhasználásuk lehetőségét.

A placentából kinyert sejtek egyedi tulajdonságai

Vérképző őssejtek

A köldökzsinórvér, amely a méhlepény vénáiban található meg, és maga a méhlepény szövet is gazdag vérképző őssejtekben, amelyekből minden típusú vérsejt képződik. A köldökzsinórvér vérképző őssejt-transzplantációja több tucatnyi súlyos betegségben hatékony megoldás, beleértve egyes hematológiai és onkológiai betegséget, például leukémiákat, limfómákat, bizonyos rákos megbetegedéseket, immun rendellenességeket és anyagcserezavarokat.

Mezenchymális őssejtek

A mezenhymális őssejtek sokféle szövet sejtjeivé differenciálódhatnak, mint pl. csontok, porcok, inak, izmok, idegek vagy máj szövetei. Ezenkívül immunmoduláló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek elősegítik a krónikus gyulladásos és autoimmun betegségek kezelését.

A placenta mezenchymális őssejtjeinek lehetséges felhasználása:

 • autológ sejtterápiák
 • a sérült szövetek és szervek regeneratív kezelése
 • szöveti technika

Endoteliális progenitor sejtek

Az endoteliális progenitor sejtek képesek elősegíteni új erek kialakulását és helyreállítani a vérsejteket. Segíthetnek az artériás megbetegedések által okozott károk helyreállításában, mint pl. stroke, szívinfarktus, perifériás artériás betegségek stb.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=27004134

Prémium + szövet + Placenta szövet levétel*
LEVÉTELI DÍJ, FIZETÉSI KONSTRUKCIÓ
937 000 Ft Egyösszegű befizetés
  47 000 Ft Ebből előleg
890 000 Ft Fennmaradó összeg (szülést követően fizetendő)
TÁROLÁSI DÍJ FIZETÉSI KONSTRUKCIÓ
  47 000 Ft 1 év tárolás díja évente

* Szlovákiában történő szülés esetén magyar ügyfeleknek

További hasznos információkkal kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat:

+36 1 248 0008

Érdeklődsz és szeretnél többet megtudni? Keress minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztrálj online itt.