Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Gyűjtés és Szállítás folyamata

A köldökzsinórvér levétele

A köldökzsinórvér gyűjtése közvetlenül a gyermek megszületését követően történik. Maga a köldökzsinórvér gyűjtés teljesen biztonságos és fájdalommentes, mind a gyermek, mind az anya számára. Az újszülöttről a gyűjtés ideje alatt már a gyerekorvos vagy a nővér gondoskodik. A köldökzsinór elkötését és elvágását követően a köldökzsinór fertőtlenítésre kerül és speciális tű segítségével a gyűjtő zsákba levételre kerül a köldökzsinórvér. A levételt a szülész vagy kiképzett egészségügyi személyzet végzi.

A köldökzsinór levétele

A köldökzsinór szövet levétele közvetlenül a köldökzsinórvér levételét követően történik. A köldökzsinór sóoldattal alaposan fertőtlenítésre kerül és kb. 20 cm a levételi edénybe kerül elhelyezésre. A köldökzsinórvér és a köldökzsinór szövet levehető nem hagyományos helyzetekben is, mint: császármetszés, epidurális anesztézia, vízben történő szülés, koraszülés; anyai betegség, mint cukorbetegség, gestosis. A köldökzsinórvér vagy szövet levétele azonban semmilyen esetben nem zavarhatja meg az anya vagy a gyermek ellátását, egy nehezebb lefolyású szülésnél nem vezethet a helyzet rosszabbodásához. Komplikációk esetén így sem a köldökzsinórvér, sem a köldökzsinór szövet nem kerül levételre.  A levétel szintén nem valósul meg, ha a leendő anyánál súlyos fertőzést állapítanak meg, például HIV, szifilisz, hepatitisz B vagy C.

A köldökzsinórvér és szövet szállítása

A köldökzsinórvért és köldökzsinór szövetet együttesen a levett anyai vérmintával és a kapcsolódó dokumentációval a szülészetről a laboratóriumba speciális engedéllyel rendelkező futárszolgálat szállítja.

Érdeklődsz és szeretnél többet megtudni? Keress minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztrálj online itt.