Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Feldolgozás és Tárolás folyamata

A köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet feldolgozása és kivizsgálása

A köldökzsinórvért és köldökzsinór szövetet a ’Placentáris vérképző sejtek szlovák regisztere’ (SRPKB) specializált laboratóriumában dolgozzák fel, amely a szlovák Egészségügyi Minisztérium vérképző őssejtek feldolgozásához szükséges összes engedélyével rendelkezik. A feldolgozó laboratóriumokra nagyon szigorú biztonsági és higiéniai intézkedések vonatkoznak. A (biológiai anyag) feldolgozását szakképzett személyzet végzi lamináris bokszokban, amelyek szűrik a levegőt, és ezáltal nagymértékben csökkentik a fertőzés kockázatát. A megtisztított mintavételi zsák egyedi számkódot kap, megállapításra kerül a magvas sejtek térfogata és mennyisége. A centrifugálást követően a vér a mintavételi zsákból az alacsony hőmérsékletnek ellenálló speciális zsákba kerül áthelyezésre. A transzplantátum minőségének ellenőrzését követően a zsák védő fém burkolatban a mintákkal együtt kryoprezervációs (lefagyasztó) berendezésbe kerül behelyezésre és lefagyasztásra -196 °C hőmérsékletre. A lefagyasztást követően a speciális zsákban hermetikusan lezárt köldökzsinórvér védőcsomagban behelyezésre kerül a biológiai konténerbe, amelyben hosszú távon tárolásra kerül.

A köldökzsinórvér és köldökzsinór szövet tárolása

A speciális biológiai konténerekben a kívánt hőmérsékletet folyékony nitrogén hozza létre, melynek hőmérséklete eléri a -196 °C-t. Ez a rendszer teljes mértékben független bármilyen villamos energiától vagy az energia egyéb formájától. A tároló helyiségek a vandalizmus ellen biztosítottak és biztonsági szolgálat által folyamatosan monitorozottak.

A Cord Blood Center Group a sejtekre, szövetekre és szervekre vonatkozó Európai direktíváknak (2004/23/EC, 2006/17/EC és 2006/86/EC) megfelelően dolgozza fel a köldökzsinór szövetet.

Érdeklődsz és szeretnél többet megtudni? Keress minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztrálj online itt.