Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Bizonyítványok és Szakértői vélemények

A köldökzsinórvér és szövet feldolgozása és tárolása a szigorú nemzetközi előírásoknak megfelelően, folyamatosan ellenőrzött, minőségi kontrollal szabályozott, steril, zárt rendszerben történik annak érdekében, hogy a levett transzplantátumok bármelyik nemzetközi transzplantációs központban felhasználásra kerülhessenek.

Az SRPKB a Cord Blood Center családi őssejtbank teljes nemzetközi csoportja számára garantálja a minőséget és szakértelmet valamennyi lépésben a gyűjtéstől a megőrzésig és a köldökzsinórvér kiadásáig. A ’Placentáris vérképző sejtek szlovák regisztere’ (SRPKB) tagja a csontvelő és köldökzsinórvér adományozók nemzetközi adatbázisának (BMDW), az EMDIS nemzetközi cserehálózatnak, valamint más rangos nemzetközi szervezeteknek, amelyek meghatározzák a köldökzsinórvér feldolgozására és tárolására és azok minőségére vonatkozó  standardokat (NetCord).

NetCord

NetCordA ’Placentáris vérképző sejtek szlovák regisztere’, az Eurocord-Slovakia a NetCord nemzetközi szervezet tagja, ami az egyik legfontosabb közösségi vérbank szövetség.  A NetCord egy olyan nemzetközi szervezet, amely a köldökzsinórvér gyűjtésére, feldolgozására és tárolására vonatkozó minőségi előírásokat, standardokat határoz meg.

Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť (SGPS) – Szlovák Nőgyógyászati és Szülészeti Társaság

Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť (SGPS)A Szlovák Nőgyógyászati és Szülészeti Társaság (SGPS) véleménye a köldökzsinórvér szülést követően történő gyűjtéséről. A Társaság mind az anyára, mind a babára nézve biztonságosnak tartja az eljárást.

Bone Marrow Donors Wordlwide (BMDW) – Csontvelő donorok nemzetközi világszervezete

Bone Marrow Donors Wordlwide (BMDW)A ’Placentáris vérképző sejtek szlovák regisztere’, az Eurocord-Slovakia az elismert BMDW nemzetközi csontvelő és köldökzsinórvér adományozók regiszterének a tagja.

Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma

Ministerstvo zdravotníctva SR A Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának véleménye a köldökzsinórvérről.  A cikk itt elérhető

Tudományos cikkek és információk

Működésünk egyik célja az, hogy rendszeresen tájékoztassuk a közvéleményt weboldalunkon keresztül is a köldökzsinórvérből származó őssejtek kezelésére és kutatására vonatkozó legfrissebb információkkal kapcsolatban. Szeretnénk Magyarországot is naprakészen tájékoztatni az őssejtekben rejlő lehetőségekről.

Dramatic Rise in Autologous Therapy Spurst Interest in Private Blood Banking
Health News, júl 2011

Family-directed umbilical cord blood banking
Haematologica, júl 2011

Hematopoietic reconstitution in a pacient with Fanconi´s anemia by means of umbilical cord blood from an HLA-identical sibling Cellular Therapy and Transplantation, 1989

további érdekes cikkek magyarul a weboldalunkon a Kezelés menüpont alatt.

Érdeklődsz és szeretnél többet megtudni? Keress minket a +36 1 248 0008 telefonszámon.
Regisztrálj online itt.