Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség: +36 1 248 0008

Rólunk

Cord Blood Center Group

Társaságunk jövőképe az, hogy a lehető legszélesebb körben tegye lehetővé a köldökzsinórvér, a köldökzsinórszövet és a placentaszövet felhasználását a betegek kezelésére – az orvosi gyakorlat nemzetközi tendenciáinak megfelelően. Ennek a jövőképnek a teljesítését úgy tudjuk megvalósítani, hogy az őssejtek széles spektrumát a lehető legnagyobb mennyiségben és minőségben vesszük le és őrizzük meg, amellyel növelhetjük egy esetleges jövőbeni sikeres kezelés esélyét.

A vállalat filozófiája a nemzetközi együttműködés. Végtére is az őssejtek megőrzésének abban az esetben van csak értelme, hogyha az kapcsolódik a kezelés lehetőségéhez abban az esetben is, ha az külföldön valósul meg.

Cord Blood Center családi köldökzsinórvérbank:

  • 2002-ben a hematológia, immunológia, transzplantáció és a virológia területének szakértői alapították cégünket.
  • Európa 2. legnagyobb köldökzsinórvérbankja vagyunk.
  • Európa-szerte az ügyféligényeknek megfelelően nyújtjuk szolgáltatásainkat.
  • 8 országban van képviseletünk (Magyarország, Szlovákia, Svájc, Ausztria, Olaszország, Cseh Köztársaság, Románia, Németország).
  • Több mint 175.000 gyermek köldökzsinórvérét őrizzük bankunkban.
  • 4 országban rendelkezünk saját feldolgozó laboratóriummal és tárolókapacitással (Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Románia).
  • A Cord Blood Center a családi köldökzsinórvérbankunk mellett 1997. óta ún. köldökzsinórvér-adományozók regiszterét (közösségi köldökzsinórvérbank) is működtetünk (Eurocord), mely tagja a nemzetközi donor-köldökzsinórvérbankok szervezetének, a NetCord-nak és a nemzetközi csontvelő- és köldökzsinórvér-donorok adatbázisának (BMDW és WMDA);
  • A Cord Blood Center tevékenységéhez kapcsolódik az első köldökzsinórvér-minta kiadása autológ transzplantációhoz Európában 2004-ben.
  • 187 köldökzsinórvér-egység került kiadásra világszerte, melyeket szakértőink dolgoztak fel és készítettek elő.
  • A szakértőink által feldolgozott köldökzsinórvér-egységek minden minőségi kritériumnak megfelelnek, amelyeket az összes transzplantációs központ elfogadja a világon.

A Cord Blood Center víziója és missziója

Laboratorium Cord Blood CenterKüldetésünk: a köldökzsinórból és a méhlepényből nyert köldökzsinórvér és a köldökzsinór szövetből levett humán felnőtt őssejtek gyűjtése, feldolgozása és tárolása újszülöttek esetében.

A Cord Blood Center nem foglalkozik embrionális őssejtekkel.

A Cord Blood Center víziója: megteremteni a lehetőségét a magánbankunk és a Cord Blood Center „köldökzsinórvér-adományozók regiszterében” tárolt köldökzsinórvér lehető legszélesebb felhasználásának a betegek kezelésében – a globális orvosi gyakorlati trendekkel összhangban.

A köldökzsinórvérből nyert őssejtek értékes orvosi források, amelyeket mindannyian magunkkal hozunk e világra. Hihetetlen mennyiséget pazarolunk el ebből a forrásból, és ennek fő oka az információ hiánya. A Cord Blood Center missziója a köldökzsinórból történő őssejtek levételének oktatása, informálása és támogatása, és ha csupán egyetlenegy élet megmenthető (vagy az életminőség jelentősen javítható) a köldökzsinórvér használatának köszönhetően, akkor a köldökzsinórvér-megőrzésnek már van értelme.