Nyitvatartási idő : hétfőtől péntekig 8.00 – 16.00. HU-1115 Budapest, Halmi utca 61
  Elérhetőség : +36 1 248 0008

Rólunk

Cord Blood Center Group

A Cord Blood Center köldökzsinórvér családi bank a második legnagyobb, ilyen típusú vállalat Európában, ahol több mint 167.000 gyermek őssejtje kerül megőrzésre. A Cord Blood Center lehetővé teszi a szülők számára gyermekeik őssejtjeinek megőrzését nemcsak a köldökzsinórból, hanem a köldökzsinór szövetből és a placentából is.

A Cord Blood Center őssejtbankból világszerte már 78 köldökzsinórvér egység került felhasználásra a kezelésekhez a transzplantációs centrumokban. Ez a szám folyamatosan növekszik, mivel a vállalat alapvető víziója a tárolt őssejtek kezelésre történő felhasználása. A felhasznált köldökzsinórvér saját, testvéri és adományozott köldökzsinórvér volt.

A vállalat filozófiája a nemzetközi együttműködés. Végtére is az őssejtek megőrzésének abban az esetben van csak értelme, hogyha az kapcsolódik a kezelés lehetőségéhez abban az esetben is, ha az külföldön valósul meg. A Cord Blood Center a Segítő Kéz Program keretein belül aktív segítséget nyújt mindazoknak a gyermekeknek, akik levett köldökzsinórvérrel rendelkeznek, és őssejtekkel kezelhetők. A Cord Blood Center Segítő Kéz Programja a kezelési és tartózkodási költségek teljes megtérítésével már több gyermek számára lehetővé tette a kezelést az USA egyik legnevesebb intézményében, a DUKE University Hospitalban.

Röviden a Cord Blood Centerről

  • Európa 2. legnagyobb köldökzsinórvér bankja, mely 1997 óta működik, több mint 20 éves tapasztalattal bír.
  • A Cord Blood Center a magán őssejtbank mellett ún. köldökzsinórvér adományozók regiszterét is működtet. (Eurocord)
  • A Cord Blood Center tevékenységéhez kapcsolódik az első őssejtminta kiadása autológ transzplantációhoz Európában 2004-ben.
  • már 78 őssejtminta került felhasználásra világszerte, melyeket a Cord Blood Center szakértői dolgoztak fel és készítettek elő.
  • A Cord Blood Center szakemberei által feldogozott köldökzsinórvér egységek- melyek a köldökzsinórvér adományozók regiszterébe is besorolásra kerültek – tartalmazzák a legnagyobb őssejt mennyiséget a  köldökzsinórvér adományozók regiszterébe adományozott köldökzsinórvér egységek közül a világon. A BMDW hivatalos listáján egymást követő 8 évben a Cord Blood Center mintája állt minőségileg a legjobb helyen*.
  • Szakembereink által feldolgozott köldökzsinórvér egységek minden minőségi kritériumnak megfelelnek, melyet az összes transzplantációs központ elfogad a világon.
  • A feldolgozási technológiánk lehetővé teszi a lehető  legtöbb őssejttípus megőrzését.
  • Több helyen fenntartott, saját feldolgozói laboratóriummal rendelkezünk Európában.
  • Több mint 167.000 gyermek köldökzsinórvérét őrizzük bankunkban.
  • A Cord Blood Center által működtetett köldökzsinórvér adományozók regisztere (Eurocord) tagja a nemzetközi donor köldökzsinórvér bankok szervezetének a NetCord-nak és a nemzetközi csontvelő-és köldökzsinórvér donorok adatbázisának – BMDW és WMDA.

A Cord Blood Center víziója és missziója

Laboratorium Cord Blood CenterA köldökzsinórból és a méhlepényből nyert köldökzsinórvér- és a köldökzsinórszövetből levett humán felnőtt őssejtek gyűjtése, feldolgozása és tárolása újszülöttek esetében.

A Cord Blood Center nem foglalkozik embrionális őssejtekkel.

A Cord Blood Center víziója megteremteni a lehetőségét a magánbankunk és a Cord Blood Center „köldökzsinórvér adományozók regiszteré”-ben tárolt köldökzsinórvér lehető legszélesebb felhasználásához a betegek kezelésében a globális orvosi gyakorlati trendekkel összhangban.

A köldökzsinórvérből nyert őssejtek értékes orvosi források, melyet mindannyian magunkkal hozunk e világra. Hihetetlen mennyiséget pazarlunk el ebből a forrásból és ennek fő oka az információ hiánya. A Cord Blood Center missziója a köldökzsinórból történő őssejtek levételének oktatása, informálása és támogatása és ha csupán egyetlen egy élet megmenthető (vagy az életminőség jelentősen javítható) a köldökzsinórvér használatának köszönhetően, akkor a köldökzsinórvér megőrzésnek már van értelme.